fingerlings

Fingerlings; Waar komen ze vandaan?

Kenmerken

Fingerlings zijn gebaseerd op het kleinste aapje ter wereld ook wel dwergzijde aapje genoemd. Hij is tussen de 12 en 15 cm lang (exclusief de staart) en weegt maximaal een 250 gram. Ze leven langs rivieren en ondergelopen bos in Ecuador, Peru, Brazilië, Bolivia en de Amazone regenwouden.De aapjes leven van fruit, insecten, bladeren en de hars uit bomen. Omdat het aapje speciale tanden heeft kan het gemakkelijk de hars uit de boomschors verwijderen. Het aapje heeft een hele zachte, bruinachtige vacht met licht bruine vlekken en een geringde staart die meestal even lang is als het lichaampje.

afbeelding dwergzijde aapje afbeelding van baby dwegzijde aapje

Voortplanting

Het dwergzijde aapje (latijnse naam is Callithrix Pygmaea) geeft meestal twee- of drielingen. De mannetjes dragen de jongen, totdat ze door de vrouwtjes worden overgenomen om te worden gevoed. Als ze niet meer gevoed worden maar zelf opzoek moeten naar voedsel neemt de vader de verantwoordelijkheid van het jong weer over. Het dwergzijde aapje leeft in groepjes van ongeveer 15 soortgenootjes en ze worden gemiddeld 11 jaar oud. Ze verdedigen zich door geursporen achter te laten en hard te schreeuwen.

Zeldzaam

De dwergzijde aapjes zijn vrij zeldzaam en worden daardoor regelmatig gestolen uit dierentuinen. Op de zwarte markt kunnen de aapjes wel  4000 euro per stuk opleveren. Deze aapjes zijn volgens de

      fingerlings

dierentuin verzorgers zeer moeilijk te verzorgen. Tevens is het koude weer in (noord) Europa funest voor deze beestjes. Als huisdiertje kun je ze niet in huis houden,  ondanks dat ze er schattig uitzien blijven het toch wilde dieren die je hele huis kunnen verbouwen. Bovendien is het houden van apen in Nederland verboden. Een goed alternatief om een dwergzijde aapje te kopen is dus om een Fingerling aan te schaffen!

Fingerlings

Fingerlings evenaren de echte dwerg aapjes. Ze geven je kusjes, reageren op geluid, pakken je vast en gaan ook slapen als je dat wil. Fingerlings kun je bij een van onze partners aanschaffen; zie onderstaande tabel.

WebshopPrijsBestellen
Bol.com€24,99Nu bestellen
DeGrotespeelgoedWinkel.nl€19,99Nu bestellen
Intertoys.nl€16,99Nu bestellen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *